Fri hash!

Fri hash!

5.0/5 rating (3 votes)

- frigivelsen af cannabis

Hvorfor skal cannabis være lovligt?

Der er uendeligt mange grunde til at gøre cannabis lovligt. Allerførst vil jeg starte med at spørge - Hvorfor skal cannabis være ulovligt? Der er simpelthen ingen gode argumenter for at cannabis skal være ulovligt. Når man sammenligner cannabis med f.eks. alkohol, giver det slet ingen mening, at alkohol er lovligt, mens cannabis er ulovligt.

Fri hash og bandekrigen

Vil fri cannabis gøre os fri for bandekrige? Jeg er ikke i tvivl om at en kæmpe del af bandekrige - og andet vold, overfald osv. er forårsaget af handel med hash (og ja - mange andre stoffer). Der er bare mange flere, der ryger lidt pot eller hash end der tager stærkere stoffer, så en frigivelsen af cannabis vil i hvert fald gøre en ende på en del af disse slagsmål.

Hvad ville der ske ved en 100% frigivelse af cannabis

1: Mange personer ville helt sikkert åbenlyst dyrke lidt cannabis (fremfor i det skjulte). Undersøgelser fra Holland siger, at der ikke vil komme flere brugere af en frigivelse cannabis - det vil bare ske mere åbenlyst. Dette ville sikkert endda tiltrække turisme, som det jo gør i Holland. Enkeltpersoner kunne dyrke sig en smule, eller folk kunne vælge at blive proffessionelle gartnere og levere til apoteket til de syge personer, som ikke er i stand til - eller har lyst til at dyrke selv.
Priserne på medicinalsk cannabis ville holde sig på et meget lavere niveau, da folk ellers bare ville dyrke det selv. På samme måde, som vi gerne køber boller hos bageren, fordi de er lækre, men bliver de for dyre, kan vi bage lækre boller selv.

2: Sygdomsramte personer ville kunne vape sig lidt naturligt grønt uden at skulle på det sorte marked efter urent hash som er spædet op med alverdens olier osv. F.eks. har cannabis vist sig at have positive effekter på bl.a schlerosepatienter, kræftpatienter, kroniske smertepatienter, angst, skizofreni, menstruationskramper, kvalme, manglende appetit - og et væld af andre lidelser. Et af de aktive cannabinoider CBD (cannabidiol) har således vist sig at have en positiv effekt på forskellige typer kræft. 

cannabisfroebanner111