Cannabisfrø

Cannabisfrø

4.1/5 rating (10 votes)

Cannabisfrø er ikke bare cannabisfrø

Cannabisfrø - her en håndfuld gode potente frø af Jack Herer F2Obs! Nedenstående guide er skrevet til folk i lande, hvor det er lovligt at spire cannabisfrø. I Danmark er det i 2017 ikke lovligt, og det kan derfor ikke anbefales at gøre det. Men her kan du i hvert fald læse, hvordan det kan gøres.

Skaf dig de bedste frø, du kan skaffe

Hvis du vil dyrke medicinsk cannabis er frø det første du skal tænke på. Det lille frø er vistnok en nød - altså sådan rent botanisk. Frøet er jo kilden til dine fremtidige planter, som du kommer til at bruge noget tid på. Derfor kan du ligeså godt skaffe de gode gener og bruge dit gødning, tid, penge, strøm, arbejde på at dyrke det bedste du kan få fat i - indeholdet af medicin vil også være højere i de bedste gener. 

Hvor skaffer man cannabisfrø?

Der findes et utal af hjemmesider, hvor du kan købe cannabisfrø - det er bare at søge på Google. Du kan også købe rigtigt gode cannabisfrø direkte her på siden. Frøene er fremavlet til at tolerere selv de værste danske somre og hjælper dig til at sikre en god høst:

 Køb cannabisfrø direkte fra cannabisfroe.dk her  

Sørg for at du køber frø, som er lavet til det, du skal bruge dem til - ellers kan man let blive skuffet, hvis de store planter, man har passet hele sommeren, f.eks. ikke når at blomstre færdigt...
Du kan også melde dig ind i facebookgruppen her "Køb, salg og bytte af cannabisfrø" (gruppen er ikke for forhandlere)

Sådan genkender du et godt cannabisfrø

Et godt cannabisfrø er oftest marmoreret brunt eller bare brunt med lidt- eller ingen marmorering. Det er ca. 2-3 mm i diameter og har en spids ende. Der er stor variation i udseendet. Nogle er lysere og andre er mørkere. For det meste er de mørke brune med "flammer" eller mamoreringer.

Lyse frø kan være umodne

Hvis dine frø er meget lyse er de sandsynligvis umodne og vil have en meget dårlig spiringsprocent. Umodne frø er også meget blødere end modne og kan let mases mellem to fingre. 

Sådan spirer du cannabisfrø

Original pakke med Jack Herer cannabisfrøHvis dine frø er gode, og du behandler dem rigtigt kan du opnå spiringsprocent på næsten 100%. Hvis frøene er friske kan du allerede efter 24 timer se at pæleroden er på vej ud.
Der er et utal af metoder og teknikker, som vi vil komme lidt ind på her. Man kan bl.a. sterilisere frøene med brintoverilte. Man kan skamfere frøet, for at give pæleroden en lettere start - samtidig med en bedre optagelse af fugt. Men man kan også bare putte frøet i noget priklejord - eller havejord og vande... Det er en taknemmelig plante at dyrke.

Hjælp kimroden på vej med besværlige frø

cannabisfroe33Hvis du har nogle frø, som er gamle eller måske er blevet opbevaret dårligt, kan du forbedre deres spiringsevne betydeligt. Det gøres ved at "skamfere" frøet en smule, sådan at vandet lettere trænger ind i frøet - og så kimroden lettere trænger gennem den hårde skal.
På billedet til højre ses et frø. Højre side af billedet viser den lidt flade ende, hvor frøet har siddet fast på hunplanten. Modsatte spidse ende og kanten som ses i toppen, kan med fordel enten slibes med fint sandpapir, eller skæres forsigtigt af med et baberblad eller skalpel. Efter sådan en skamfering, får kimroden lynhurtigt vand og begynder at vokse.

Forspiring af cannabisfrø - metode 1

Sådan kan du gøre ifølge en gammel opskrift:
1: Læg 5-6 lag fugtigt ubleget køkkenrulle på en tallerken.
2: Læg dine frø på køkkenrullen og læg yderligere 5-6 lag fugtig køkkenrulle ovenpå.
3: Dæk frøene ved at lægge endnu en tallerken ovenpå på hovedet.
4: Placér frøene lunt og hold øje med dem hver dag.
5: Tilfør fugt, hvis nødvendigt.
6: Når du ser pæleroden komme ud af frøene, er de klar til omplantning i dit ønskede gromedie. 

I stedet for at bruge tallerkener, er mange begyndt at bruge en lynlåspose. Bare læg det fugtede køkkenrulle og frø ind i posen - zip den, og læg den et lunt sted. Så går der ikke mange døgn, før frøene er klar til udplantning.

Forspiring af cannabisfrø - metode 2

Hvis du skal dyrke planterne udendørs eller bare i jord, kan du med fordel starte dem op indenfor tidligt på sæsonen og få et forspring på sæsonen. 

Sådan gør du:
1: Tag en container, potte el. lign. Den skal være minimum 5 cm. dyb, men gerne dybere. De dybe sorte plasticbakker, man får kød i i supermarkedet kan ofte benyttes.

2: Prik eller brænd med et varmt søm. el. lign. 5-10 gode drænhuller i bunden

3: Fyld containeren næsten op med så-/og priklejord - brug evt. en anden bakke til at jævne og presse jorden let sammen.

4: Placér frøene med 3-5 cm. på jorden og dæk med ca. 1-2cm. jord.

5: Vand bakken ved at sætte den i et vandbad med lunkent vand.

6: Dæk med klar plastic og sæt i vindueskarmen mod syd (eller så lyst som muligt)

Vær opmærksom på, at man ved tidlig forspiring skal sørge for, at frøplanterne får ekstra lys for at forlænge dagslængden til ca. 18 timer. Det behøver ikke være noget specielt plantelys - en elsparepære er nok til at forhindre planterne i at gå i blomst for tidligt.

Forspiring af cannabisfrø - metode 3

En helt anden og meget let metode er, at man simpelthen kan putte sine frø i et glas vand. Tilsæt eventuelt en spiseskefuld brintoverilte (eller eddike, som nogle tilsyneladende bruger)

Giv MASSER af lys

Når frøplanterne kigger frem, er det med at give dem så meget lys som muligt.  Hvis de får for lidt lys vil de strække sig meget efter lyset, og blive lange og tynde - og få brug for opbinding.. brug evt. nogle sugerør el. lign små pinde til at stikke i jorden som blomsterpinde. Man kan altid plante en hamplante dybere ned i hullet, og slippe for at have det ranglede ovenover jorden - den slår bare rødder ud fra den begravede stamme.

Hold igen med gødningen!

De skal ikke gødes før de er kommet lidt i vækst og i hvert fald minimum have to ægte blade (de to allerførste blade er kimplade og ligner ikke de ægte blade som kommer lige bagefter. Planten kan meget lettere overgødes nu end undergødes - og jeg ser ofte folk som vil det planterne alt for godt, med overgødning til følge. Første gang de skal have gødning skal de maks have 1/10 del af anbefalede dosis. Husk at planten fra naturens side er designet til at kunne klare sig og trives nogenlunde selvom den er en smule sulten. Hvis den derimod overgødes svites rødder og planten kan hurtigt blive tilintetgjort således.

Tak fordi du læser med.

Følg mig evt. på facebook, hvis du vil læse med, når der kommer en ny artikel.

Med venlig hilsen
Mike Green

cannabisfroebanner111