Hvad er en vaporizer?

Hvad er en vaporizer?

5.0/5 rating (2 votes)

- damp uden røg

Vaping med en Volcano er via en pose.En vaporizer er en ret ny metode til indtagelse af cannabis. Metoden har eksisteret i mange årtier, men først det seneste årti er der rigtigt begyndt at komme mange gode modeller på markedet. Nogle af de billigste modeller virker ikke ret godt, men de gode af dem er virkelig fantastiske apparater. De leverer en meget velsmagende og hurtigtvirkende damp som smager og dufter som urten og ikke som den sure tjære som kommer i pibe og joints. De gode modeller er meget billige i drift, da en lille smule cannabis giver rigtigt meget effekt.

Hvordan virker en vaporizer?

Der findes rigtigt mange forskellige vaporizers til salg online og de benytter lidt forskellige metoder. Men fælles for alle vaporizers er, at de opvarmer cannabis til lige under 200C og opnår dermed ikke en høj nok temperatur til forbrænding af plantematerialet. Kun cannabinoider og terpener fordamper og kan derefter inhaleres uden den kradse røg som forbrændingen medfører, når man ryger sin cannabis. Virkningen får man med det samme efter indhaleringen - meget ligesom når man ryger, men helt uden den, for mange, ubehagelige røg. De flygtige dampe forsvinder i øvrigt meget hurtigt fra luften og man skal være skarp for at dufte, når en vaporizer har været brugt indendørs.

Vaporizere til tørret cannabis

volcanoDe vaporizere, jeg synes bedst om, er beregnede til at vape tørrede blomsterstande. Man hakker blot sin tørrede pot og putter den i sin vaporizer - og så er den ladt og klar til at inhalere. Man slipper dermed for nogen form for forædling af sin urt - den er klar til at putte i direkte fra den beholder den har været opbevaret i. Derfor er dette også en meget ren og ukompliceret måde at indtage sin cannabis. 
Nogle vaporizere som f.eks. Volcano fra tyske Storz & Bickel blæser varm luft gennem et kammer fyldt med hakket cannabis. Den varme luft får cannabinoider og terpener til at fordampe, og i Volcanoen puster dampene ind i en pose, som man kan inhalere fra uden modstand. Andre vaporizere kaldet "Whip style" har en slange som man inhalerer direkte fra og springer posen over.
De nyeste små hånholdte vaporisere minder lidt om de store E-cigaretter. De kommer i varierende størrelser, men man inhalerer oftest direkte fra det lille apparat via et lille mundstykke. Disse små modeller er meget praktiske og man kan have dem med sig over alt.. og man kan faktisk bruge dem næsten over alt, da dampen er meget diskret og flygtig. Så udenfor forsvinder den ud i det blå før nogen bliver generede af duften (Hvis man da kan det, for det dufter fantastisk). Nogle af de små vaporizere virker ved at man suger varm luft gennem urterne - mens andre virker ved at opvarme et lille ovnkammer som bager urten - og nogle bruger begge.

Kan man bruge olie i en vaporizer?

Til mange af disse vaporizers kan man også få små dimser, så man kan vape olie. Det fungerer også rigtigt godt, men jeg synes personligt, at det virker så fortrinligt med almindeligt tørret urt, at det er spild af tid at lave olie på det først. Men måske for de som virkelig har brug for et solidt drøn, kan olierne være nødvendige. De fleste flittige brugere kan dog få rigeligt ind med almindelige tørrede urter.
Der er også vaporizers der er deciderede beregnet til at bruge med olie. De virker ligesom de andre, men er tilpassede, så de bedst virker med olie.

Hvad er dabbing?

Dabbing er en nyere ting, som især er blevet meget populær i USA. Man kan få elektriske dabbere, som minder om de vaporizere til olie, men de virker lidt anderledes. Her har man nærmest en lille stegepande, som opvarmes - og så drypper man et par dråber olie på den og inhalerer dampene. 
Her vaper man i princippet et koncentrat lidt afhængigt af hvor meget man opvarmer stegepanden. Oftest bruges en bong med et ekstra agregat, så vapen bliver "filtreret" gennem vand inden inhaleringen. Denne metode er dog ikke så skånsom som vaporizers til tørret urt, da man let kan komme til at opvarme en smule for meget, så der sker en let forbrænding.

Vaping i e-cigaret

Det er også blevet meget populært at putte cannabisolie i sin e-juice til e-cigaretterne. Det virker også ganske fint og er super let at tage med sig. Jeg er dog ikke så stor fan, fordi man her bruger vegetabilsk glycerin og propylenglykol med cannabisolien opløst deri. Når man kan bruge friske økologiske urter helt uden andre ingredienser, ser jeg ingen grund til at inhalere disse andre ingredienser.

Køb en GOD vaporizer!

Igen mine varmeste anbefalinger til en god vaporizer. De virker virkelig fantastisk og man skal ikke vente på virkningen som man skal, når man spiser cannabis. Det er rent og billigt, når man først har anskaffet sig sin vaporizer. Men lad være med at spare her. Spar hellere op en ekstra måned og køb en af de rigtigt gode, for de er virkelig gode. Men mens de gode er virkelig gode, er de dårlige billige virkelig dårlige... Nogle af dem forbrænder simpelthen urterne, mens andre ikke udnytter dem og får det hele med.

Nogle af de bedste vaporizere:

Et par af de vaporizere som virker virkeligt godt, men som heller ikke er helt billige er:
Volcano fra Storz & Bickel. Den er stor og skal stå fast på bordet derhjemme. Den har ingen modstand ved inhalering, så den kan være at foretrække for folk som måske ikke har så gode lunger.
Mighty fra Storz & Bickel virker også rigtigt godt, og er nok min favorit. Den udnytter urterne fantastisk og smag og virkning er perfekt. Lillebroderen Crafty fra Storz & Bickel er ligeså god som Mighty, men batteritiden er meget kort. Men den er til gengæld noget mere handy. Til de lette brugere er Crafty suveræn.
Pax III er en anden vaporizer som får rigtigt gode anmeldelser sammen med Firefly. Men der findes rigtigt mange meninger om hvad der er bedst. Disse er blot nogle af mine favoritter.
Giv dine lunger en vaporizer.

Tak fordi du læser med.

Mike Green 

 

cannabisfroebanner111