Argo vaporiser fra Arizer

Argo vaporiser fra Arizer

5.0/5 rating (3 votes)

- transportabel og troværdig

Total rating rating4stars
Pris rating4stars
Batteri rating5stars
Smag rating4stars
Design rating4stars
Rengøring rating5stars

En mulighed for at teste en ny vaporiser

Jeg fik fornylig mulighed for at teste den lille transportable vaporiser Argo, og den er faktisk slet ikke så tosset. Argo er den nyeste vaporiser fra Arizer fra Canada. De har i mange år lavet gode stabile vaporisere og de bliver bedre og bedre hver gang de kommer med noget nyt. Man kan se, at de hører hvad kritikere skriver, og fikser det. Arizer har desuden lavet to andre håndholdte Air og Solo - samt har de lavet to bordmodeller Extreme Q og V-tower. Men her er lidt om sidste skud på stammen - ArGo (Arizer Go)

Sådan ser Argo ud

Argo vaporiser er klart en af de bedre mobile vaporisere..Argo er ca. på størrelse med en pakke cigaretter (den korte model)... måske en smule mindre. Men sådan en form har den i hvert fald. Den er sort og mærker som om den er lavet i et hårdt plastmateriale, med sådan en mat gummibelægning. Der er et lille display med tre små knapper på forsiden - nederst en tænd/sluk knap, hvor man også kan bladre i den simple menu. Og så en + og en - knap, som man også bruger, når man skal ændre i indstillingerne, når man bladrer i menuen.
På bagsiden er der en enkelt knap, som udløser en fjeder, som får selve toppen af Argo til at springe ca. en cm op... så den forlænger Argo med en centimeter. Formålet med funktionen er at beskytte det glasmundstykke, som man bruger som ladekammer, men også som mundstykke. Det stikker ca. en cm. op fra Argo under brug, og man kan så trykke på knappen, så mundstykket beskyttes/gemmes. 

Sådan bruger du Argo vaporiser

I toppen er der et hul, hvor man stikker et glasrør fem - seks centimeter ned. I den ene ende af glasrøret er mundstykket og den anden ende er der plads til at man putter sine urter. Enden med urter er selvfølgelig den som puttes ned i Argo. Den sidste centimeter, når du putter glasrøret ind i Argo (Det lyder helt erotisk) Men den sidste centimeter kan være lidt stramt på den helt spritnye argo. Det gøres let, når man lader Argo være helt varm inden man sætter røret på plads.

Sådan pakker du urten i glasrøret

Argo fungerer bedst med lidt groft hakkede urter. Det skal være så den varme luft kan passere gennem urterne, når du suger i den anden ende. Man kan faktisk også sagtens bruge en lille uhakket blomst. Det giver en rigtigt fin smag med Argo. Men ellers brug groft hakkede blomster. Sørg for at de lige er presset sammen, så de ikke falder ud af glasrøret, og så der ikke er store huller mellem urterne, som den varme luft vil strømme igennem og efterlade urter, som måske ikke bliver helt udnyttet. Man kan med fordel vende Argo på hovedet og føre røret op i Argo - så falder der ikke urter ud. Når røret er på plads, holder ovnkammeret urterne på plads. Det lyder som noget, som hurtigt kunne blive snasket, men der er utroligt lidt vedligeholdelse på Argo.

Sådan tænder du Argo vaporiser

Her vist med glasrøret gemt og ikke gemt.På forsiden sidder de tre knapper. Tryk på både den nederste powerknap og "+" - hold dem inde på samme tid. Når du gør det, tæller Argo ned fra seks sekunder (børnesikring). Man kan let sætte det til f.eks. to sekunder i stedet i menuen. Når den tændes, viser den temperaturen - ofte stuetemperatur ved en kold vaporiser. Tryk på "+" en gang, for at få den til at begynde opvarmningen til den temperatur, du sidst indstillede den til. Med + og - knapperne, kan du let skrue lidt op eller ned. Det tager ca. et minut for Argo at varme op.

Hvad temperatur er bedst?

For fuld udnyttelse af urten og gode kraftige dampskyer, kan man f.eks. sætte den til 205-210 C. Jeg har den på 207C, og det giver nogle effektive puf uden at smage brændt overhovedet. Ved lavere temperaturer som 190C, synes jeg ikke helt at urterne bliver udnyttet nok - men man kan evt. starte der, og så let skrue op. 

Mest effektive brug

Nogle sekunder efter vaporiseren har nået din ønskede temperatur, kan du begynde at inhalere gennem glasrøret/mundstykket. Et stille langt konstant sug giver den kraftigste damp. Men man kan også babbe på den som en pibe, hvis man nyder det sådan mest. Du kan blive ved med de lange sug så længe der kommer damp. Dampen smager først frisk af urter, og får senere en mere brunet smag. Hvis du kører med lave temperaturer, kan du ofte få lidt ekstra ud, hvis du skruer nogle få grader op. Hvis du smager det mindste brændt, så har du skruet for meget op. 

Efter hver fyldning

Når du er færdig med at dampe på en påfyldning, så hiv glasrøret op, mens Argo er varm og tøm det med det samme - så falder de afdampede urter let ud, og der er meget lidt vedligeholdelse. Hvis urterne stadig sidder rigtigt godt fast i røret, er det måske fordi de stadig er for klistrede og ikke er dampede helt færdigt.. Pust røret rent for urter. Vend Argo på hovedet og pust op i ovnkammeret (luk øjnene, så du ikke puster eventuelle urter ned i dine øjne :)   ).

Hvordan holder batteriet?

Batteriet i Argo holder rigtigt godt - og er let at skifte.Batteriet holder fantastisk godt. Man får let fem - seks sessions på et batteri, og det rækker for mange brugere let til en heldagsudflugt. Men er det ikke nok, så kan du let udskifte batteriet og være helt klar igen.

Rengøring

Det eneste du skal gøre rent, er glasrøret. Du kan have et lille syltetøjsglas med alkohol eller isopropyl stående, som du lige kan røre dit glasrør i - det opløser hurtigt de olier der sidder på røret. Jo oftere du rengør, jo lettere går det. Men du behøver i øvrigt ikke gøre det ofte - kun hvis du ikke kan holde ud at kigge på glasrøret som helt sikkert bliver fedtet ind i æteriske olier fra urterne. Et rent glasrør er altid fint - især hvis man er flere brugere.

Min bedømmelse af Arizers Argo

Argo er klart en af de bedre rigtigt mobile vaporisere. Det er rigtigt fedt, at den kan være i stort set alle lommer. Der er masser af batteri - og man kan købe ekstra, som er lette at skifte med, hvis man er på tur. Det er lækkert, at man ikke skal have så mange dele med på en tur - Argo og urter - så er man dampende. Argo ligger i øjeblikket klart blandt de vaporisere jeg bruger tit. Den er en af de letteste bedste at have med sig omkring.

Tak fordi du læser med!

Følg evt. med på facebook her 

Mike Green

 

 

 

cannabisfroebanner111