Cannabisfrø FAQ

5.0/5 rating (1 votes)

Ofte stillede spørgsmål om cannabisfrø

Der er tilsyneladende rigtigt mange spørgsmål at stille, når det kommer til cannabisfrø. Vi har samlet nogle af de mest ofte stillede spørgsmål her.

Auto - Hvad er autofrø (automatiske)

Auto er en nyere kategori/kultivar af cannabissorter. Disse planter går automatisk i blomst i modsætning til de almindelige fotosensitive (Se også "fotosensitiv"). 
Disse sorter blomstrer typisk færdig på ca. 70-80 dage uanset hvor lange dage og nætter de har haft - men jo længere dage med sol, jo større planter. 
Når man planter autofrø, bør man være nænsom, da mindre fejl kan betyde kæmpe forskel på størrelsen og udbyttet på planten.
Autoer er absolut fremragende til udendørs dyrkning - sørg blot for at bruge nogle af de bedste mugresistente sorter, da mange sorter har meget let til mug. 
Læs også artiklen her: Hvad er autoer?

Feminiserede - Hvad er feminiserede frø?

Feminserede frø er frø hvor alle planterne bliver til hunplanter. Hunplanterne er de planter som har langt det højeste indhold af de populære cannabinoider, som hovedsageligt sidder i trikomerne på hunplanternes blomster og de små blade omkring. Derfor er det, for mange, praktisk at alle planterne bliver til hunplanter. Hanplanter bruges kun til at producere frø - men en han kan spolere et helt bed af hunplanter ved at bestøve alle blomsterstandene, så de bliver fulde af frø og mister en del på kvalitet. 
Feminiserede frø bliver produceret ved at stresse en hunplante. En overlevelsesstrategi i planten gør, at en stresset plante kan producere hanblomster og bestøve sig selv og andre planter i området. Alt afkom som sådan en hunplante producerer bliver til hunner. Man stresser bl.a. en ønsket "morfar-plante" ved at sprøjte sølvthiosulfat på den - andre bruger sølvvand. Det kan også gøres ved at lade planten overmodne nogle uger - eller ved at tænde og slukke lyset uregelmæssigt.
Læs også: Hvad er feminiserede cannabisfrø?

Fotosensitive - Hvad er fotosensitive cannabisfrø?

Fotosensitive frø er de almindelige gammeldags sorter. Det er planter som går i blomst i løbet af sommeren, når dagene bliver kortere, hvor autoer går i blomst automatisk, når planterne er kønsmodne (Se også "Autoer"). Det er også disse sorter som bruges mest f.eks. i industrien. Fotosensitive planter kan nemlig vokse uendeligt, når de holdes under 18-24 timers lys i døgnet. De fortsætter vegetativt stadie, da det aldrig bliver efterår med kortere dage. Og så kan man starte blomstringen når det passer med størrelsen. Men udenfor er det solen der bestemmer hvornår det bliver nat, og de fleste fotosensitive sorter vil blomstre alt for sent i kolde korte somre som Danmark og tilsvarende køligere områder. Til udendørs dyrkning i kolde områder, skal man bruge sorter som er specifikt forædlede til en lynhurtig blomstring - så kan man høste sine fotosensitive planter midt i september. Almindelige eksotiske sorter som måske er sativadominerede vil nogle gange have en høstdato omkring jul - men der har efterår og frost for længst oftest ædt planten op. Cannabisfroe.dk's Pibeurt er en super god fotosensitiv udesort, som kan høstes i september. Ellers er autoer rigtigt gode udenfor.

Hvad sker der, hvis man krydsbestøver foto med auto?

Da det automatiske gen er recessivt, vil en krydsning med en fotosensitiv plante og en autoplante få 100% fotosensitivt afkom. For at få auto frø, kræver det to forældre som begge er auto. Først i næste (F2) vil man finde enkelte autoer blandt afkommet, og det kræver yderligere generationer med udvælgelse, før man har et rent automatisk afkom.

Han- eller hunfrø - Kan man se forskel på han- og hunfrø?

Nej - der er ikke synlig forskel på hanfrø og hunfrø, selvom en ihærdig vandreskrøne påstår modsatte. Men kender man lidt til planternes fysiologi giver det rigtig god mening, at han- og hunfrø bør være helt identiske. MEN - ammestuehistorien siger at hanfrø har en lille spids i den fladeste ende af frøet, hvor det har været hæftet ved inde i calyx/hunblomsten. På hunfrø skulle den fladeste ende være mere flad og måske have en meget lille fordybning.

Lovlige - Er cannabisfrø lovlige?

Ja - cannabisfrø er fuldt ud lovlige i Danmark og de fleste andre lande, selvom der er lande, hvor også frø er ulovlige. Men i Danmark kan man uden besvær og risiko indkøbe frø til de skønne planter, som vi dog stadig i 2021 ikke må spire og dyrke. Det kommer forhåbentlig snart. Læs også: Er cannabisfrø lovlige?

Modent - Hvordan genkender man et modent frø?

Et modent frø kan se ud på mange måder. Alle sorter kan have et frø som er typisk for sorten. De kan f.eks. være meget kastaniebrune - og med- eller uden mørkere flammer/marmorering. De kan også være meget lyse og næsten sandfarvede, selvom de er helt modne. Men de fleste modne cannabisfrø vil have en brunlig farve. Ser man meget lyse - måske ligefrem hvide frø. Og har de lidt grønne nuancer. Så er der en risiko for, at de måske ikke er modne. En trænet hånd kan mærke på vægten af et frø, om det er modent. Et modent frø er tungere og hårdt. Et umodent frø kan let mases mellem to fingre. Husk at mange lysere frø stadig sagtens er spiringsdygtige. Så smide ikke frø ud, bare fordi de ikke er helt brune.

cannabisfroebanner111