Omplantning af autoer

Omplantning af autoer

5.0/5 rating (2 votes)

- forspiring og omplatning

Klip siden af mælkekartonen helt igennem.Mange erfarne growers vil fortælle dig, at du ikke kan forspire - eller i hvert fald, at du ikke bør forspire autofrø. Det kan man imidlertid sagtens gøre og slippe godt fra det med success.. Men det er helt rigtigt, at man skal være omhyggelig. En autos ur tikker, og hvis man laver en fejl, så kan det koste og ende med at blive en meget lille plante - det gælder dog uanset om du omplanter eller ej.

Forspiring af frøene

Læg frøene i lunt vand med ca. 10-20% brintoverilte (3%). Hold vandet lunt og mørkt. Der kan gå 1-7 dages tid, før du ser kimroden stikke ud af frøet. Efterhånden som kimroden stikker ud plantes frøene.

Såning i mælkekartoner

1: Plant frøene - evt. i mælkekartoner. De giver god plads til roddannelse.
Klip toppen og hjørner i bunden af. Fyld den halvt op med gødet alm. god jord og fyld op med priklejord.

Stil mælkekartonen i potten2: Put frøet ned i ca. 0,5-1 cm. dybde og giv lidt vand for god kontakt mellem frø og jord. Dæk med klar plast og stil lunt og lyst.

3: Når kimplanten kigger op, så giv den masser af lys - så holder den sig lav og busket fremfor at blive tynd og ranglet. Hvis du har dem i en vindueskarm, så sørg for at den vender mod syd og har masser af lys - tilfør gerne ekstra lys.

4: Når plantens rødder er nået bunden, klippes bunden af mælkekartonen af - og der klippes et snit op midt på en af siderne - hele vejen fra bund til top. Put lidt jord i den store potte, så det passer med at højden af mælkekartonen ender ca. i toppen af potten. Stil mælkekartonen på bunden og fyld op med jord.

5: Til sidst åbner du mælkekartonen, hvor der er klippet op og ryster og løfter forsigtigt mælkekartonen fri af resten af planten. Giv potten et let ryst, så det hele falder på plads - vand.Forsigtigt løfter du mælkekartonen op

Afhærdning af de små planter

Hvis du flytter planterne fra indendørs til udendørs, er det VIGTIGT! at afhærde planterne. Det drejer sig om at vænne planten til det udendørs vejr i forhold til det beskyttede miljø indenfor. Du skal først gøre det, når der er lunt og dejligt udenfor. Temperaturen passer, når alle de små ukrudsfrø er begyndt at spire derude. 
Stil planten udenfor beskyttet mod vinden en times tid den første dag og tag den med ind igen. 
Næste dag gør du det samme, men lader planten stå derude i to timer ... osv. Fortsæt gerne 4-5 dage, hvis solen bager løs derude. Er der gråt og varmt, kan du nøjes med en dag eller to til at tilvænne planten. Men undlader du det helt, vil din plante blive forskrækket, og det vil gå ud over størrelsen på planten.
Du kan i øvrigt afhærde planten direkte i mælkekartonen for at plante den direkte i jorden på voksestedet efter afhærdning - sådan får man ofte de største autoplanter.

God fornøjelse

Mvh
Mike Green

cannabisfroebanner111