Sådan laver man cannabisfrø

Sådan laver man cannabisfrø

3.9/5 rating (15 votes)

Hanblomsterne frigiver pollen som kan bestøve hunblomsterne og lave cannabisfrøDet er super let at lave hjemmelavede cannabisfrø. Så længe du har både en hanplante og en hunplante kan du lave dine egne frø ganske nemt og hurtigt. Og så kan man faktisk også lave feminiserede frø, hvor der kun kommer hunner helt uden brug af hanplanter.

Hanplanten og hans pollen

Hanplantens blomster er små hvide "rigtige" blomster. De kommer i klaser i topskuddene - samme sted som hunblomsterstandene på hunplanterne.

Først ligner klaserne af hanblomster små klaser med druer (meget små). Men senere puster hanblomsterne sig op og åbner sig. Nu sidder pollene klar til spredning fra støvdragerne, og det mindste vindpust eller berøring får blomsten til at drysse pollen fra sig. Disse pollen indsamles f.eks. på en glasplade eller direkte i en plastikpose (det statiske elektricitet kan dog få de små pollenkorn til at hænge fast på en irriterende måde).
Når pollene er indsamlede kan de gemmes et tørt og koldt sted. I fryseren kan de holde sig i mere end et år - i køleskabet 1-2 måneder - ellers brug dem friske. Vær opmærksom på at få isoleret din hanplante ordentlig fra dine hunplanter - ellers har du frø i alle dine planter. Specielt hvis du har en god blæser, som rigtigt kan får hvirvlet pollenkornene airborne.

Put pollen på de hvide hår

Hunblomsterne har to hvide hår. Put pollen på for at lave cannabisfrø.Når du nu har fået indsamlet en masse pollen fra hanplanten skal du have fat i en hunplante, som er i fuld blomstring. Du kan nu vælge, om du vil bestøve hele planten eller bare de nederste grene f.eks. Den mest potente medicin kommer jo af hunblomsterne uden frø, så mange foretrækker at bestøve de nederste topskud, som alligevel ikke kommer med nogen nævneværdig størrelse. Hvis du alligevel ikke skal bruge så mange frø, kan du nøjes med at bestøve en enkelt gren. Put pollen i en plastikpose og put den omkring grenen. Hold nænsomt posen lukket omkring åbningen og ryst. (jo grundigere du ryster jo flere hunblomster vil blive bestøvede og levere et frø.)
Du kan også pensle pollen på udvalgte topskud. Bare dyp en pensel eller fjer i pollen og pensel de hvide hår (de skal helst være i god blomst inden du gør det - helt friske nye hunblomster er ikke helt klar til at give et ordentligt resultat.)
Husk at markere den gren du har bestøvet, så du let kan finde den - ellers kan du også let se frøene, når de modner.

Cannabisfrøene kigger ud, når de er klar

Frøene bliver til i hunblomsten - tre uger senere er cannabisfrøene modne.

Frøene er modne efter ca. 4-6 uger. Nu kan man se de brune frø kigge ud af hunblomsterne og alt hvad du skal gøre er at høste topskuddene og frøene. Opbevar dem først i en papirspose, for at være sikker på at de er 100% tørre - ellers mugner de let.
Frøene kan fryses ned og bevare spiringsevnen i mange år - selv efter 10 år finder du stadig spiring i gode frø. Mange opbevarer dem i køleskabet - men de holder sig også fint i en lystæt beholder i en skuffe i mange år. Men til lang lang tids holdbarhed er det bedst at fryse dem ned.

cannabisfroebanner111